1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WordPress Problem. Pls Pls Help Help !!!

Discussion in 'Blogging' started by jsmith01, Nov 4, 2012.

  1. jsmith01

    jsmith01 Newbie

    Joined:
    Aug 2, 2012
    Messages:
    36
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    SOCIAL MARKETING MANAGER
    Location:
    Nederland
    Home Page:
    I already have wordpress installed, and I have for almost 5 Months. When I went to browse my blog just few hours ago, it forwarded directly to: mysite dot com/wp-admin/install.php
    Anytime I click on any page in my blog in the /blog directory, it forwards me to this page.


    I already have wordpress installed. Please Help..
     
    Last edited: Nov 4, 2012
  2. srb888

    srb888 Elite Member

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    3,260
    Likes Received:
    5,067
    Gender:
    Male
    Occupation:
    WebzSurfer
    Location:
    Sun, Mon, Tue, WTF, Sat!!! :)
    First rename/remove the install.php file and see if it solves the problem.
    You do not need that file after Wordpress is installed.
    (P.S.: Forget the above... I have that file present on all my WP sites...)


    Else:
    Follow this link and see if it solves your problem:
    Code:
    http://wordpress.org/support/topic/redirect-to-wp-admininstallphp
    Else check this google link:
    Code:
    http://www.google.com/search?q=wordpress+redirects+to+wp-admin/install.php
     
    Last edited: Nov 4, 2012
  3. MonkeyWithHumanHair

    MonkeyWithHumanHair Newbie

    Joined:
    Oct 4, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    4
    Redirects to install.php usually means there's a database problem. I'd check there first. Repair tables. Try accessing your site again.
     
  4. bryanmills

    bryanmills Newbie

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    SEO/SMO Specialist
    Location:
    www.technobooklet.com
    i want to increase size of my wordpress theme, but if i do so nothing happens. Please help me.
     
  5. srb888

    srb888 Elite Member

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    3,260
    Likes Received:
    5,067
    Gender:
    Male
    Occupation:
    WebzSurfer
    Location:
    Sun, Mon, Tue, WTF, Sat!!! :)
    The following is a solution posted by someone on:

    Code:
    http://stackoverflow.com/questions/9827164/wordpress-keeps-redirecting-to-install-php-after-migration

    I quote from the link:

    Well finally I have solved the problem. And surprise, surprise It was the freaking UPPERCASE letter in my table prefix. I had it this way in my wp-config file wp_
    C5n but for some reason most of the tables got a prefix wp_c5n. But not all. So what id did was I changed my table prefix in wp_config file to all lowercase and then went through all the tables by hand via phpMyadmin to see If there's any uppercase tables left. There where about 3. They were inside usermeta table and inside options table. Now finally everything is working. Did a quick search through wordpress codex but did not find anything mentioning not to use uppercase characters.

    Unquote.

    It can be a stupidly simple solution, after all the hair have been pulled out... :) Try it too.
     
    Last edited: Nov 4, 2012
  6. jsmith01

    jsmith01 Newbie

    Joined:
    Aug 2, 2012
    Messages:
    36
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    SOCIAL MARKETING MANAGER
    Location:
    Nederland
    Home Page:
    I logged on to PhpMyadmin to repair corrupted tables but not working. Should I remove each of the error file and replace it from the web-root to see if that works fine ? I hope i won't lose my blog. I have blog on the main web-root "mysite dot com/blog" that works fine but the one on the sub-domain is pretty acting up. keeps re-directing me to re-install.
     
    Last edited: Nov 4, 2012
  7. blackcatavi

    blackcatavi Registered Member

    Joined:
    Aug 11, 2012
    Messages:
    92
    Likes Received:
    9
    Occupation:
    bot developer, wp expert
    Location:
    China
    backup your database and then try re-installing it. and re-uploading the data to it.

    It might work that way.
     
  8. Ryan Y

    Ryan Y Newbie

    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    24
    Likes Received:
    2
    Hi jsmith,

    Is the issue solved? Probably i could help.
     
  9. jsmith01

    jsmith01 Newbie

    Joined:
    Aug 2, 2012
    Messages:
    36
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    SOCIAL MARKETING MANAGER
    Location:
    Nederland
    Home Page:
    No, Not yet -Ryan_Y. Just finished backing up sql database. Im a little scared I may do something wrong and loss everything. Should I open a new sub-domain, install new WP on it & after that, restore Database to see if it will work? -blackcatavi. Or is there anyway i could restore to last day it worked for me. I got "Better WP Security" on the Blog.
     
  10. jsmith01

    jsmith01 Newbie

    Joined:
    Aug 2, 2012
    Messages:
    36
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    SOCIAL MARKETING MANAGER
    Location:
    Nederland
    Home Page:
    I have just checked the error file on the sub-domain this is what I get "WordPress database error You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'death." All sorts of cancer are viewed of in this fashion, and actually so. Beca' at line 1 for query INSERT INTO wp_onlywire_auto_poster SET postid = 829, post_title = "Signs Of Colon Cancer - Recognizing Early Will Save Your Condition!", tags = "Health and Beauty, ", comment = "Article by Eric Manuel Rivera at 2012-11-01 09:38:48"
     
  11. lapete

    lapete Newbie

    Joined:
    Nov 4, 2012
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Watching this tread for responses as well
     
  12. jsmith01

    jsmith01 Newbie

    Joined:
    Aug 2, 2012
    Messages:
    36
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    SOCIAL MARKETING MANAGER
    Location:
    Nederland
    Home Page:
    After sending loads of email to my host (bluevoda), the site started working. I have a feeling bluevoda is responsible for it cos not long ago my site was blocked because I was using over 5 % CPU . I had to reduce article submitted per day to 20 instead of 100 before my site was restored. Any one got advice of what to do ? Should I change my host ? Has anyone had any bad experience with BlueVoda?