1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help!!!! Google crawl errors (WordPress/wp-admin) -> page disappearing from search results

Discussion in 'Black Hat SEO' started by valtom, Jan 1, 2013.

  1. valtom

    valtom Newbie

    Joined:
    Jan 1, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Happy New Year!


    All of a sudden I start finding multiple crawl errors when checking the site health in Google Webmaster Tools.
    Specifically, these are

    /WordPress/wp-admin/import.php
    /WordPress/wp-admin/admin.php
    /WordPress/wp-admin/async-upload.php
    /WordPress/wp-admin/credits.php

    Googlebot couldn't access the contents of this URL because the server had an internal error when trying to process the request.

    At the same time, I observed that my keyword rankings have deteriorated drastically.
    Since I didn?t change anything on my website, can it be due to these crawl errors?

    I am desperate and would appreciate any help.

    I have two websites with the main website in the root directory of my space (it is the one that I am checking) and the WordPress blog in the WordPress directory.
    The crawl errors relate to the main website (root directory).

    No idea... Please help!
     
  2. Endire

    Endire Elite Member Premium Member

    Joined:
    Mar 27, 2012
    Messages:
    1,756
    Likes Received:
    1,061
    Gender:
    Male
    Valtom,

    I wouldn't worry about the URL's you have posted not being indexed as they appear to be apart of your WP backend. These are pages that should not be indexed anyway as visitors will not be able to access these pages of your website. These are the pages you use to make changes and administer your WP site.

    As for your keywords, you may want to check your robots.txt file to see if certain pages are blocked. Also, if you have any third party URL's in your source code (in the WP template itself), these can also cause crawl errors. It sounds like an error on your server and not with Googlebot. You could try contacting your hosting provider.

    Maybe you can also find an answer here,

    http://www.seomoz.org/blog/how-to-fix-crawl-errors-in-google-webmaster-tools

    Hope that helps you,

    Shawn