1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Adsense problem after WP 4.8.1 update yesterday

Discussion in 'Blogging' started by roki4ka, Aug 4, 2017.

  1. roki4ka

    roki4ka Senior Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    868
    Likes Received:
    636
    So after the update all my ads on the home page (only) have disappeared. I tried literally everything, but reverting to previous version - nothing worked.

    So what's happening:

    Just after the automatic WP update all the ads on the home page (only) have disappeared, and only on 1 website. Can it be a page level ban? No it can't.

    I purged the W3 cache + cloudflare cache, repaired and optimized manually the database and restarted the server. The ads have appeared again. This morning they have disappeared once again. So I purged the w3 total cache and after the automatic refresh of the page they have appeared again. After few minutes they disappear again.

    So I have manually reinstalled Wordpress thr FTP... still it didn't help.

    I have uninstalled completely the caching plugin - didn't help again.

    Strange thing is that sometimes 1 of the ads appear and the others doesn't.

    I haven't changed anything on the site, layouts, plugins, server settings, nothing... it was working 4+ months without issues until that WP update.

    I have the backup from 2 days ago but I rather keep the latest version of WP.

    Does anyone have any suggestions or tips?
     
  2. blogzandstuff

    blogzandstuff Elite Member

    Joined:
    Jan 1, 2015
    Messages:
    5,170
    Likes Received:
    2,387
    Occupation:
    blog creator
    Location:
    UK
    Did you code your ads in?
     
  3. soccerlover

    soccerlover Jr. VIP Jr. VIP

    Joined:
    Jun 12, 2014
    Messages:
    3,181
    Likes Received:
    1,682
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Seo Analyst :D
    Location:
    ♥♥♥ BHW ♥♥♥
    Home Page:
    Did you deleted entire cache? sometimes uninstalling cache plugin doesn't help!!!
     
  4. roki4ka

    roki4ka Senior Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    868
    Likes Received:
    636
    I havent modified the ads code

    Yes + removing the htacess rules
     
  5. blogzandstuff

    blogzandstuff Elite Member

    Joined:
    Jan 1, 2015
    Messages:
    5,170
    Likes Received:
    2,387
    Occupation:
    blog creator
    Location:
    UK
    No I didn't me the ad code, I meant how did you put your ads in, ie via a plugin or added directly to a php file. Mine was updated yesterday and all are fine
     
  6. roki4ka

    roki4ka Senior Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    868
    Likes Received:
    636
    I have just noticed one more thing.

    I have a script that shows a banner once it detects that someone is blocking the ads: "Disable adblock bla bl..."

    Just a banner which appears at the place of the 1st blocked ad, not a pop up or plugin.

    So the site doesn't show any ads even with adblock disabled. BUT When I enable the adblock and refresh the page the anti adblock banner appears and after that, when I disable the adblock and refresh the page again all the ads appear again. After 1-2-3... page refresh they disappear again.

    1 of the ad is added in the PHP file but it shows on every other page but the home page, the other 2 ads on the home page are inserted with the page builder like column element. All of them are showing same problem and only on the home page.
     
  7. blogzandstuff

    blogzandstuff Elite Member

    Joined:
    Jan 1, 2015
    Messages:
    5,170
    Likes Received:
    2,387
    Occupation:
    blog creator
    Location:
    UK
    It's unusual for updates to affect your child theme, child themes are designed to stop this, that's what they a for. I never build sites without them, so I never have problems.
     
  8. roki4ka

    roki4ka Senior Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    868
    Likes Received:
    636
    Yes I have child theme
     
  9. roki4ka

    roki4ka Senior Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    868
    Likes Received:
    636
    Anyone else with a similar problem and has found a solution?
     
  10. webbom

    webbom Newbie

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    37
    Likes Received:
    5
    My bet will be that there is a plugin that is causing the issue. It is common that when you update wordpress sometimes, some plugins begin throwing errors. To find the culprit, disable each plugin one by one and test again the site to see if it works.
     
  11. roki4ka

    roki4ka Senior Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    868
    Likes Received:
    636
    dont know...

    Will try this

    However, I am reading a lot of forums for this Betheme issue. Already wrote to their support to check it out. One thing that I have noticed is that the container that was displaying the responsive ads before now is showing 0x0px... This way AdSense can't display the ads.

    When I am logged in WP this container doesn't show as 0x0 px but have some width and height.

    The whole issue is really fucked up.

    Maybe I can try add a CSS for these containers.

    Dont know what else to do.
     
  12. roki4ka

    roki4ka Senior Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    868
    Likes Received:
    636
    So after my last post, the problem was fixed.

    Don't know how.

    What I remember that I did was enabling 3-page rules in CloudFlare

    1 to bypass the cache of wp-admin

    1 to bypass the cache of wp-json

    and last to cache everything else (including JS).

    After that, I purged the cache

    However, there was no problem with the JS caching as Google was serving them from their servers.

    And today the problem appeared again. Tried the things before - didn't work

    The ads appear everywhere else but on the home page.

    I have noticed 1 thing: when I add something after the url the ads appear

    For example:

    Code:
    mydomain.com/?ajsdhaghsdahgdshasdh
    It opens again the home page but this time shows the ads.

    I am so tired of this problem...

    P.S

    Forgot to add something

    It shows 1 ad, and only 1 variations of it (Coca-cola) and only on a desktop from multiple geo locations. Doesn't matter how many refreshes and CloudFlare purges and w3total cache purges I make. It shows only this ad to everyone and only on the desktop version. And the ad is responsive and this same ad was working great over and over on both mobile and desktop.
     
  13. roki4ka

    roki4ka Senior Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    868
    Likes Received:
    636
    I still haven't solved the problem. Yesterday the ads appeared again for few hours and then disappeared and started showing only the local ad, like I mentioned in the previous post.

    This and the issue with /?asdasdas is very strange
     
  14. iwebsocial

    iwebsocial Junior Member

    Joined:
    May 31, 2014
    Messages:
    145
    Likes Received:
    20
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Blogger
    Location:
    India
    Rae you using Plugin to show the adsense ads? If yes than it might be a issue after the WordPress update.