1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Status code of 200 , need help

Discussion in 'White Hat SEO' started by MickeyP31, Jan 27, 2014.

  1. MickeyP31

    MickeyP31 Newbie

    Joined:
    Jul 21, 2013
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    I was checking my pages via Traffic Travis and in the Page warning section, it tells me this...

    Your page did not return a status code of 200.
    Search engine robots will only index pages with a server header status of 200 - check and fix your URL.


    Can anyone explain and help me how to deal with this problem?
     
  2. DimRom

    DimRom Newbie

    Joined:
    Dec 20, 2013
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    It depends of several factors.
    first of all check your url in browser, have you able to see your page?
    if not then try find the source of it: sitemap.xml or on main page and fix it.
    if page loads correctly:
    - check url with any online service that shows status code, if it shows wrong code then check server configuration etc.
    but if online services show code 200 then possible your page loads very slow or you have bad proxies, so:
    - make sure that page loads during short time (in 5 seconds)
    - remove all bad proxies or all of them temporary and re-update your url manually.
     
  3. MickeyP31

    MickeyP31 Newbie

    Joined:
    Jul 21, 2013
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Can you tell me any source that checks the status codes?
    Yes the site loads correctly. Sometimes it takes a bit long to open pages, sometimes not. Is the problem caused by this?
    How remove the proxies and re-update the url manually? just type it?
     
  4. ChrisX

    ChrisX Jr. VIP Jr. VIP Premium Member

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    228
    Likes Received:
    124
    Gender:
    Male
    Home Page:
    Bullsh*t. 200 stands for OK. That is the code your pages should be returning. The error message simply states that your page is not returning OK.
    Either you're blocking IPs in htaccess or more likely, the link is redirecting to another page. While on the surface it might look like the page has loaded, it has actually returned 301 or 301 because of the redirect.
     
  5. DimRom

    DimRom Newbie

    Joined:
    Dec 20, 2013
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    of course 200 is ok :). but Traffic Travis shows that url doesn't return code 200, then page possibly couldn't be loaded by some reason or really doesn't return correct code. it should be checked first, is url correct and page loads.
    could be used any online service just try search for "check http status code online".

    and redirecting couldn't be an issue, because TT analyzes final page, that url redirected to and the latest url has to return 200.

    yes, i think it is an answer,
    just try manual update url (if you have a project inTT) MySite tab -> select needed url in first column and press button "update" below grid.
     
  6. innozemec

    innozemec Jr. VIP Jr. VIP

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    5,289
    Likes Received:
    1,799
    Location:
    www.Indexification.com
    Home Page:
  7. xxf8xx

    xxf8xx Supreme Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    1,321
    Likes Received:
    596
    Occupation:
    IM
    Start by telling us the code it does return by using one of the sites listed by others above. It could be many things. A few ideas are the page doesn't exist (I assume this is not the case), you have some kind of syntax error in any php code on your page, the page is a redirect or there is a temporary server hiccup that will resolve on it's own.