1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Interesting indexing problem

Discussion in 'White Hat SEO' started by tenclouds, Dec 16, 2014.

  1. tenclouds

    tenclouds Junior Member

    Joined:
    May 21, 2014
    Messages:
    110
    Likes Received:
    12
    Hello guys i have a problem you may help me :)
    My new website indexing and google delete indexses and index again and delete again and index again :D It is a kind of paradox. For example i have x topic on my site G index x topic and delete it and index again x topic and delete again
    Can you help me ?
     
  2. The SEO

    The SEO Jr. VIP Jr. VIP

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    4,215
    Likes Received:
    3,178
    Gender:
    Male
    Occupation:
    SEO/SMM
    Location:
    BHW
    Home Page:
    Its a rare case, hope someone will resolve that one.
     
  3. GauravShinde

    GauravShinde Newbie

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Have you got clean, original content?
     
  4. Yarosss

    Yarosss Jr. VIP Jr. VIP

    Joined:
    Jan 26, 2012
    Messages:
    714
    Likes Received:
    943
    ​I have found some fantastic articles (see links below) that has been very helpful for me. Very depth insight.

    www(dot)searchenginejournal(dot)com/17-ways-to-get-de-indexed/53537/
    jacksonlo(dot)com/google-deindex-reindex/
    www(dot)sitepoint(dot)com/seo-disasters-happens-google-de-indexes-site/
    moz(dot)com/blog/logic-meet-google-crawling-to-deindex

    1. NoIndex Errors
    Solution: For blogs, check your Privacy settings (In WordPress Dashboard -> Reading Settings). Make sure you have clicked to allow Google to index the site or the page. Check that you have not used the ‘noindex' parameter either in your robots.txt files in the root directory, in the individual web file directories or in your Meta data (in the Head section of your page HTML).
    2. Domain Name Expired
    You forgot to make your domain name payment. Your site naturally disappears and may be completely deindexed if you fail to make your payment quickly enough.
    Solution: Check that your domain name has not expired by simply accessing your site. Keep an eye on its expiry date, and renew it before then. Even better is to login to your domain name provider and click on ‘Auto renew' or similar. This it will automatically renew your domain payment when the time comes - if you have money in your account! You may have to wait to appear again in the rankings, but your site should be indexed again fairly rapidly.
    3. Your Server Crashes
    Most servers are pretty reliable, but it might be that your web host's servers have crashed and have not been restored before Googlebot's next visit. It is feasible that this can lead to your domain being delisted or even deindexed altogether.
    Solution: If you find you have been deindexed, check with your web host. Have there been any crashes recently. If not, your site should reindexed at the next visit and appear in the listings during the next ranking change. It may take time to recover your original ranking.
    4. Broken Links
    Many people have lots of outgoing links on their site that they have never checked for a long time. These might be adverts or links to sites with similar content as your own. Through time, many such sites can disappear. Too many of these links that lead nowhere can result in Google punishing your entire domain by delisting it.
    Solution: Use Google Webmaster Tools or a free link checker to check your links. You will find a good free link checker here: http://www.drlinkcheck.com which lists all links on your site and highlights those that no longer work. Run this monthly to make sure your links are still live.
    5. Excessive Outgoing Links Created too Quickly
    If you generate too many links from your site out to other web pages in a short period of time, Google may deindex it. Google might regard this as evidence of you being involved in link-sharing or buying links. The search engines frown on such activity. You might also have been hacked by somebody who has hidden their links on your site.
    Solution: Build your outgoing links slowly, in the same way as incoming backlinks should be added. Never use linking software or purchase links! Google will hit you hard if it detects this. What Google is looking for are natural backlinks created by people impressed by your content, and wanting to let their own visitors see it. This actually gives them more ranking points, because it is a positive service to their visitors. Artificial links can be deadly to you.
     
  5. Yarosss

    Yarosss Jr. VIP Jr. VIP

    Joined:
    Jan 26, 2012
    Messages:
    714
    Likes Received:
    943
    6. Hidden Links
    Solution: Check your source code occasionally to detect any links that shouldn't be there. Anything beginning with ‘http' will indicate an outgoing link, so simply carry out a search for that in a text editor and check the HTML color formatting of the text. Also, make sure it's your link!
    7. Poor Quality Content
    Some sites start off well, and then the webmasters get lazy. They resort to software-generated content, which is almost always detectable, and also get lax with spelling and grammar. Contrary to popular opinion, Google will punish bad spelling and grammar, particularly if it occurs site-wide.
    Solution: Check your spelling and grammar. Homonyms can be a problem for some people, such as correct use of ‘to' and ‘too', or similar terms such as ‘lose' and ‘loose'. Get somebody to proofread or even write your content if English is not your native language.
    8. Excessive Affiliate Links
    Solution: Provide good information about each product. State the problems it is designed to solve and how it is achieved. Then provide the affiliate link. Links to several products that solve the same problem per page is fine.
    9. Duplicate Content
    Some people decide to build lots of new pages based on a template, where the only change in content is the keyword. For example: "Our extended range of [keyword] equipment offers. . . " and "Our extended range of [keyword] equipment offers... " where there is no change except the keyword.
    Also, make sure that any duplication in your website is controlled using the ‘noindex' attribute on duplicate pages, or the canonical attribute, whichever is the more appropriate. Google Webmaster Tools explains both.
    Remedy: Don't do it! Write all your own content, or employ somebody to do it for you.
    10. Machine-Generated Content: Content Scraping
    Solution: If you have been using content scrapers or spinners then either delete all pages containing it, or rewrite the content in your own words. Google will not punish isolated instances of such issues, though individual pages might be dropped, but it might deindex your entire domain if they are site-wide and repeated over a period of time.
    11. Doorway Pages and Cloaking
    Doorway pages offer one page to search engines, but when the link is clicked, visitors will see another page. Often known ‘cloaking' and also as ‘Smart Pages' in the past, you would create a number of small pages, either manually or using software, that meet Google's indexing criteria. When visitors click on a listing, they will be redirected to the home page of another website - or of the same site. Google insists that the content you show to Google must also be that shown to users and vice versa.
    Solution: Don't use cloaking or doorway and ‘smart' pages - in fact don't try to play Google in any way at all.
    12. Google Algorithm Updates
    As everybody should know by now, Google frequently updates aspects of its search, indexing and ranking algorithms. In fact, Google applies a number of algorithms to index and rank your website. Recent updates have been Panda, Penguin 1 and 2 and the Page Layout algorithm - each with updated versions.
    The Page Layout algorithm update punished those web pages with poor content above the fold (initial visible part of the screen). Pages with predominantly adverts and graphics above the fold were dropped in rankings.
    Solution: If your website has been deindexed then check if this coincides with the introduction of any algorithm update. If so, then learn all you can about the requirement of that update and modify your website or blog to conform to its needs. You can find more information on Google Updates in our post on Google Hummingbird and Google Algorithm Updates.
    General Recovery Tips after Deindexing
    First, there may be no single cure. If you get an unnatural links warning from Google, then act on it. If you cannot remove a backlink by requesting it, then use the Disavow Tool available on Google Webmaster Tools. If you are not already registered with this service then do so now - simply Google the term and follow instructions.
    Check each of the obvious reasons (1-3) and check that all your links are working. If everything is okay there, then follow the above tips in order. Review your entire site, starting with the Title and Description Meta tags, and make sure that your content is all unique. Register with a duplicate content service such as Copyscape.
     
  6. CleverSEOTips

    CleverSEOTips Newbie

    Joined:
    Dec 18, 2014
    Messages:
    18
    Likes Received:
    3
    You should have just provided a link for us to checkout. But this problems does seem strange and you need to provide more details on your content type and quality.
     
  7. linkchamp

    linkchamp Regular Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    262
    Likes Received:
    32
    Occupation:
    SEO Consultant
    Location:
    BHW
    Very strange for sure. Have not seen any issues.
    If you want just pm me the URL will try to look at it for you.

    Posted via Topify on Android