1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Huge WordPress Problem.

Discussion in 'Blogging' started by VinnyChase, Oct 20, 2009.

  1. VinnyChase

    VinnyChase Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    56
    Not sure if this is the right thread to post this, sorry if it is not.

    1st. wordpress Version 2.8.4
    2nd. Wordpress EOS theme (directly from wordpress)
    3rd. 2nd site different theme but same problem
    4th. Plug'ns installed are AdSense Manager,Advertising Manager & Easy AdSense

    Ok problem is Adsense, Adbrite, and others. I use easy adsense make code like align right or left with wrap text at lead-in but all i get ia a little box that shows where it is suppose to go(wrong size box by the way). Nothing shows up and the box stays the same no matter how big or small i try to make it. If I set it for right it goes right, left goes left but no ads ever show up on one site.
    Other site the ads show up on fire fox but not internet explorer or chrome after i refresh the browsers all adds are gone for all 3 browsers. After about 5 or 10 refreshes 1 add will show up on 2 browsers but not 3rd. then ads show up refresh then gone.
    No matter what they will not stay in place for long and will never be seen on all 3 browers at the same time but they do show up on 1 browser at a time. Tried 4 different computers nothing changes
    All this is one 1 site while 2nd site no ads have show up at any time. Nothing not even adbrite. Adbrite will not work on anything not even text ads.
    Everything is working fine on a 3rd site that is has nothing to do with wordpress.


    Site #1 (ads never show up on all 3 browers at the same time and only show for a few minutes after 7 or 8 refreshes)


    I went in deleted all adsense plug ins, have the empty area where the ads suppose to be. Ads not showing up. I see in page sourse that there is no adsense there so i guess that tells me plug ins are working (allowing the ads to show up) just it works when it want to. The ads show up for about 3 minutes every few hours on each browser 1 at a time never on all 3 browsers. Funny how they show up on internet explorer and chrome but not fire fox then hit refresh on all 3 then they show up on firefox only. Dam i do not understand



    Site #2 (one with Ads never showed up)

    Now thinking i have some kind of conflict in plugins since i have 4 or 5 of them, i went into content folder and deleted easy adsense and adsense manages. Now the boxes where the ads suppose to go are gone. How even i still have a huge adbrite box on side bar(testing purpose) but still empty of ads(3 days now and not 1 add) still no adbrite text links also.

    What the hell can i do to get the ads to show up? Can i delete all plugins and install a theme that has the plug ins with it already?



    Adbrite never shows up at all on either site but it shows up on the 3rd site. Not word press site but everything is working fine there but 1 amazon link.

    anyway to fix this 2 weeks in one of my pages is on page 1 on google link 7 and get 0 clicks with 8 visitors a day lol site i bought 2 years ago (did not know anything at all) has like 50 pages out of 90 all high ranking
     
  2. alus1onZ

    alus1onZ Registered Member

    Joined:
    Apr 30, 2009
    Messages:
    63
    Likes Received:
    18
    WP 2.8.4 installed trough fantastico have turned on the "not crawl by spiders" function by default and maybe from there ur problem comes. The Adsense spider cannot crawl ur site for keywords to display the ads.

    If the settings are OK then try to put the ad code directly into the source code of the template without using any plugins.
     
  3. VinnyChase

    VinnyChase Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    56
    WP 2.8.4 was installed trough fantastico at host gator. Where do i check "not crawl by spiders" function default at? cpanel or wordpress dashboard. I looked all over the setting ares.

    Thanks for getting back so fast. I was about to change the theme for the 6th time was thinking it had something to do with a theme for some reason.
     
    Last edited: Oct 20, 2009
  4. lopheaded

    lopheaded Newbie

    Joined:
    Sep 30, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    27
    its in the wp dashboard...look in the setting area under privacy
     
  5. VinnyChase

    VinnyChase Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    56
    thanks found it but it is checked on Seems like if it was off i would have never been indexed by google even though the site is at 700 something
     
    Last edited: Oct 20, 2009
  6. kanshu

    kanshu Regular Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    212
    Likes Received:
    28
    Occupation:
    Computer programmer
    Location:
    Cebu City, Philippines
    Home Page:
  7. VinnyChase

    VinnyChase Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    56
    ok update. still not working I even did it manually and i get the box where the adsense is suppose to be at in the header but it does not get filled with ads. i used

    <script type="text/javascript"><!--
    google_ad_client = "pub-1234";
    /* 234x60 ezAdsense, created 11/25/08 */
    google_ad_slot = "8050392339";
    google_ad_width = 234;
    google_ad_height = 60;
    //-->
    </script>
    <script type="text/javascript"
    src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
    </script>

    with easy adsense on it is not working when i delete out completely there is no ad blocks (empty blocks) what so even i put in the code and i get the box back so that tells me it is not easy adsense fault.

    However if i click on let WP-Direct handle it then it works and i get the adsense ads to show up (just tried it)

    So question is what is stopping the ads from coming in with normal word press?

    I am not planning on keeping word press direct it is expensive and i have not made .01 yet (if I ever do make anything then i will keep them)
     
  8. oxonbeef

    oxonbeef BANNED BANNED

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Messages:
    2,242
    Likes Received:
    7,872
    I can't say how many times I've had to uninstall WP because I loaded it with fantastico.
    Themes won't load properly, plugins don't work. Save yourself the bother do it manually.
     
  9. VinnyChase

    VinnyChase Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    56
    that is not the problem not only i did a new install i put the updated version that just came out WP 2.8.5 still doing same thing i am out of ideas
     
  10. VinnyChase

    VinnyChase Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    56
    ok has to be something wrong with easy adsense i took out the plugin folder completly and nothing is there then i put back in with only easy adsense and it happens again.

    Are there any other plug in i can use? I tried to put it in in html the empty space comes up but still no ads.
     
  11. lopheaded

    lopheaded Newbie

    Joined:
    Sep 30, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    27
    Ok..if you are seeing a the add box but no adds yet..it should be working.
    If it is showing a randow add here and there it could be the devs adsense showing..that is of course if you left it at the default settings ( he gets 5% of the traffic if I remember right. The indexing google bot is not the adsense bot..these run separately..if your site is showing in google ..it doesnt mean that adsense has crawled it yet, it can take some time for it to come around.Seems like you can help this along if you validate your site with google..look in the google webmaster tools. Make sure that your robots.txt will allow the bot to crawl it.

    /end random babbling from the sleeping guy
     
  12. VinnyChase

    VinnyChase Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    56
    problem is i get the ads with wordpress direct. if i use wordpress alone it get no ads. I can let it sit for 2 or 3 days and the ads never show up just the empty box where they are suppose to go hell it has been 4 or 5 days i have never touched adbrite and it never showed up on any site that i have that is word press. My old php site has everything working i just do not know how to mess with it since i bought it from some dude form ebay like 2 or 3 years ago

    The ad bot had to see it if i get the ads when i go through wordpress direct but hell they will cost a lot so i am not planning on using their service and i can not place the ads where i want them
     
  13. VinnyChase

    VinnyChase Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    56
    since i am having no luck with wordpress what so ever i am thinking of getting xsitepro 2 is this any good?
     
  14. infernal199

    infernal199 Newbie

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Wordpress is good. But if u really want Blog as well as Adsense then i suggest use - Blogger or use weebly.com
     
  15. kanshu

    kanshu Regular Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    212
    Likes Received:
    28
    Occupation:
    Computer programmer
    Location:
    Cebu City, Philippines
    Home Page:
    If others are able to embed AdSense in WordPress, there is no reason why you can't. You may want to go to Google "WordPress" some more to find others with similar problems.
     
    Last edited: Oct 22, 2009
  16. Cogofwar

    Cogofwar Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2009
    Messages:
    81
    Likes Received:
    31
    Disable pop-up blockers if you use them.

    Try making a new post, click HTML, paste in your ad code, and see if it shows up there. It should also show up if you paste the code into a sidebar text widget. If it shows up properly, it must just a problem with the way your trying to embed it (like a problem with the adsense plugin your using). Try searching Google for "how to put ads on wordpress" and stuff like that.

    You could also try installing WP manually via ftp if you think that's the problem, although I have never had problems with fantastico personally.
     
  17. VinnyChase

    VinnyChase Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    56
    ok #1 it is not ad block i have it turned of and going through 3 different browsers (chrome,explorer,firefox) on 4 different computers.

    #2I know how to put ads in wordpress. They are just not showing up. I made a new page started from the beginning installed wordpress manually and used orginal wordpress theme it still happens, I put it in html manually ant i get an empty white space where the ad is suppose to go ( if i was going it wrong i would not get the empty space ) just nothing ever shows up at that spot no ads at all.

    #3 i checked the privacy and it is open to receieve from search engines and such.
    #4 i can put the ad blocks on the side bar with no problems but again nothing ever show up to fill in the ads.
    #5 this even happens with adbrite
    #6 i deleted plugin folder and same thing happens, i installed plugin back 1 at a time still happens

    The big #7 soon deactavite my wordpres like easy adsense and go through wordpress direct and manage my ads from there they show up(adsense anyway) and i get the right content. I made this throw away page and see http://shxtrading.com/ i put golf crap on here and when i go to wordpess direct google sends me ads on gold clubs and stuff


    why does it only work through them ? If i had some settings or a conflict on then it would not work through them either. I have changed the theme now about 25 times with some downloaded from here and wordpress them selves hell it even does it with the welcome to wordpress default one
     
  18. Cogofwar

    Cogofwar Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2009
    Messages:
    81
    Likes Received:
    31
    Huh. Well if it works on other pages then it could be the specific content you have... maybe it's freaking out because it doesn't know what to show.

    Are you getting public service ads, or nothing at all?

    Maybe you should try manually installing via ftp.

    :crucified <-- and what's with this smiley? I thought religion was a no-no.
     
  19. VinnyChase

    VinnyChase Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    56
    i went back and installed it all manually did not use fantasico i installed VIA FTP.
    I am getting no ads at all, unless i use wordpress direct. It is not confusing key words or anything ,for example i made a golf one this morning for testing. I get no ads at all none 0
    then i activate the plugin saying i will manage my ads from wordpress direct then the ads show up right away showing golf stuff like golf clubs and shirts. Just with reg wordpress the ads will not work not at all even if i put it in html they do not show up just an empty white box, no text no pictures no nothing. If i delete the plug in folder no ads not even the white boxes where the ads suppose to go. I only install easy adsense and white boxes come back but still no 0 ads that tells me problem with easy adsense so i deactive that and use just html and still 0 ads now that tells me it is not easy adsense but it is somthing that is blocking since the plug in is not working and the html is not working. i tried many blocks in case i have the code wrong like 1 at footer, header in post and side bars even tried skyscraper and squares . all the same nothing changes i try adbrite thinking it may be google problem well not it either still the same not getting any ads what so ever with wordpress nothing 0 soon as i enable plugin for workpress direct the ads show up (adsense ads)

    it has to be blockage somewhere like some setting. but it works with wordpress direct. I have 7 or 8 running tickets at wordpress no answers and it has been a few days now . Host gator said not there problem
    it is not the theme i have changed that over 20 times and it even does it with the welcome theme
     
    Last edited: Oct 22, 2009
  20. kanshu

    kanshu Regular Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    212
    Likes Received:
    28
    Occupation:
    Computer programmer
    Location:
    Cebu City, Philippines
    Home Page:
    Check if you have coded your CSS links this way:
    Code:
    url( <some link> )
    Instead you should code:
    Code:
    url( http://<link to ads> )
    The effect of the first is to show a blank space without showing any errors.

    Incidentally, the first form is still valid in some sites and will actually display correctly. But for some sites, the second format is necessary. To be on the safe side, you should always code your hyperlinks this way. Of course, this means you cannot use relative or partial links with the second format.
     
    Last edited: Oct 22, 2009