1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Urgent Help - Google Shows The Wrong URL

Discussion in 'White Hat SEO' started by mohnikinsiz, Mar 1, 2012.

  1. mohnikinsiz

    mohnikinsiz Regular Member

    Joined:
    Dec 17, 2011
    Messages:
    334
    Likes Received:
    114
    Hey,

    I need some quick help.

    Installed a new theme to my website 36 hours ago.. No change to the link structure as far as I know. The only thing is that I now have a sidebar with all my links in it, as well as a top navigation bar with the category names and articles in a drop down menu. This was not there before.

    One of my posts that has had top rankings consistently for the last 4 weeks dropped in rankings today. It's down to around 20's for all 3 keywords. I discovered that the reason was that google doesnt show the correct url.

    Instead of http:// domain . com/category/keyword1keyword2 it shows http:// domain . com/tags/keyword2 on the google search results.

    Any idea why? My sitemap shows all the url's but this one. And all the other url's that are shown in the sitemap are still ranking well. But not this one.

    Need urgent help.
     
    Last edited: Mar 1, 2012
  2. JFoulds

    JFoulds Power Member

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    538
    Likes Received:
    480
    Occupation:
    Genius billionaire playboy philanthropist
    Google will realise it's mistake, try updating your sitemap in Google Webmaster Tools and pinging all of the main URLs on your site using a popular free service such as PingFarm.

    This will hopefully encourage Google to spider your website again ASAP and it *should* fix the incorrect URL issue.
     
  3. mohnikinsiz

    mohnikinsiz Regular Member

    Joined:
    Dec 17, 2011
    Messages:
    334
    Likes Received:
    114
    Thanks for the tip. I'm not using Google Webmaster tool but might sign up for it.. In the meantime, any other ways of updating the sitemap? But what I don't get is why this particular post doesn't show up in the sitemap and rank with the correct url on google while all my other posts do?? I find it very strange.