1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PR 0 for main page, not ranked for forums

Discussion in 'Black Hat SEO' started by mdopro1, Mar 30, 2010.

  1. mdopro1

    mdopro1 Regular Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    405
    Likes Received:
    76
    So I've been monitoring my site's PR, which is still at ZERO after doing some light blasts even. My question is that ever since I started my site, mysite.com has PR of 0, which is ok but mysite.com/forums/ which is a lot more important to me always says not ranked in the google toolbar.

    What am I doing wrong and how can I fix it?
     
  2. d3t0x

    d3t0x Jr. VIP Jr. VIP Premium Member

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,954
    Likes Received:
    780
    Location:
    Vancouver, BC
    Build backlinks to mysite.com/forums/
     
  3. CenTex Hosting

    CenTex Hosting Jr. VIP Jr. VIP Premium Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    1,518
    Likes Received:
    576
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Admin
    Location:
    Austin, TX
    Home Page:
    If you want to send me the link to the site I can take a look at it. The next google PR update is in about 3 weeks give or take a day or two.

    A number of factors go into play. Back of high pr rank. organic traffic, time spent on page and number of pages visited.

    If you have a high bounce rate you will not get a high pr plus ranking for keywords will drop as well.

    hope this helps some

    Brady
     
  4. mdopro1

    mdopro1 Regular Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    405
    Likes Received:
    76
    According to Google Webmaster Tool root site has 229 links and /forums have 197 links. I did a small blast too but I'm afraid of getting sandboxed. I'm using the blog commenter software that I got from here to post some comments here and there on sites that are related to mine. Hope to get some juice from there.

    Isn't that many backlinks good enough generally? My site doesn't seem to take on any kind of PR higher than zero.

    One important thing to note is that it's been online for 3 months but I had a lot of bad links/not founds with Google webaster tool because after it started getting indexed I changed my software from phpbb to vbulletin. You think this would cause the delay?

    Most time spent is on the forums, not on the main page.