Google Update Rate

Discussion in 'Black Hat SEO' started by Spaceman, Oct 10, 2010.

  1. Spaceman

    Spaceman Regular Member

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    435
    Likes Received:
    53
    It seems a bit slow at the moment. Ive got sites in the top ten that have been there for 4 months now (and not shuffled either) even though im hammering it with natural links and SB. I just cant seem to budge the main serp I watch. Ten sites - same order - 4 months.

    Update my site before every gbot visit.
    Added links with SB
    Added links by hand

    Anyone else notice google slowing down?
     
  2. powerteam

    powerteam Regular Member

    Joined:
    Sep 30, 2009
    Messages:
    455
    Likes Received:
    247
    Location:
    Tucson, AZ
    In the past month I had a site moving around alot. For the main keyword it went from 20th to 13th to 9th to 6th down to 10th all in just the past 2 weeks really. Also seeing the site showing up for new keywords, so maybe all the other sites are just building at the same rate you are. I doubt it, but could be one explanation.
     
  3. DaveWolf

    DaveWolf Junior Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    31
    Some of my sites are moving but not all.
     
  4. ┼blackrat┼

    ┼blackrat┼ Senior Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    899
    Likes Received:
    732
    Location:
    Sewer
     
  5. Spaceman

    Spaceman Regular Member

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    435
    Likes Received:
    53
    Thanks powerteam.

    My competitor who has 6 of 10 page 1 sites, has very few inbounds to any of his sites. I cant see if hes getting more very accurately as I havent watched close enough for long enough really. His sites are pr0 - so thats an indicator of how poor his links are (although I am aware that this is not the be all etc)
    This is why Im a bit fixated on mine - a pr3 (again though I know this isnt everything but it is an indication of better inbounds to my site) - mine hasnt moved - his hasnt either.

    Ive added new pages (1 new page) which has googlebot coming round every 5 or 6 days now - and each time ive done it so it picked up new content - about 6 times - maybe even 7 or 8.

    BlackRat thanks.
    I added two links today - from two pr2 domains (home page links to me).
    One link was from the pr2 index to my index. The other was from the other pr2 index to a subpage on my site.

    I pinged these with my SBox - but at the time I did it - I think I did something wrong in that I am not sure exactly what to load into the "Indexer Services" list in SB.

    Do you by chance know what I should put in there? Im a bit behind on fast indexing to be honest.

    Cheers
    Spaceman